marți, 30 august 2011

Cupcakes de morcovi cu crema de branza

Da, da, este a doua postare cu retete de prajituri cu morcovi. Acum imi dau seama ca poate am o mica obsesie :D Dar imi plac foarte mult prajiturile cu hrana iepurasului si in special cele pe care zace un strat gros de crema de branza. Combinatia ideala.
Dar cred ca imi plac foarte mult si datorita reactiei before / after a degustatorilor. Before e un mare BLEAHHH sau in cel mai bun caz "Prajtura cu morcovi???? Cum vine asta???" si dupa e "Mai ai cumva prajitura dintr-aia cu morcovi?" :) Asa se intampla de fiecare data :)

Inspiratia mea (sau putem sa ii spunem obsesie) a pornit de la tortul de morcovi de la Starbucks, pe care nu il ratez niciodata atunci cand le calc pragul. Insa, dupa ultimele evolutii ale mele in ale gatitului si laudele aferente, se pare ca tortul meu de morcovi il intrece pe cel de la mai sus mentionata cafenea :D Iertare, dar nu m-am putut abtine sa nu ma laud putin :))

Asa ca daca aveti ocazia sa incercati felie de tort de morcovi sau un cupcake cu morcovi, chiar daca nu e de la mine, nu refuzati niciodata!!!!

Iar am luat-o pe campii si nu va mai arat ce am facut. Ia uitati aici:


Daca vreti sa incercati si voi reteta, aveti nevoie de:

Pt briose:
175 grame zahar brun
100 g faina alba
100 g faina integrala
1 lingurita bicarbonat de sodiu (eu l-am stins cu suc de lamaie)
2 lingurite de mix de condimente (de obicei aici amestec scortisoara, ghimbir, ienibahar macinat si piper cayenne; din scortisoara pun o lingurita si cealalta lingurita din restul condimentelor; aici puteti sa va jucati si sa mixati dupa cum va place voua, inclusiv sa le faceti putin spicy)
coaja rasa de la o portocala
150 ml de ulei de floarea soarelui
200 grame de morcovi, dati prin razatoarea mica

Pentru crema:
100 grame unt, la temperatura camerei
300 de grame de crema de branza
100 grame de zahar pudra
esenta de vanilie, dupa gust

Partea cea mai grea din retetele astea mi se pare datul morcovului pe razatoare. Si daca mai faci si mai multe portii, atunci e bai mare! Daca ati scapat de partea asta, restul e foarte simplu.
Incalziti cuptorul la 180 de grade. 
Intr-un castron mai mare amestecati "prafurile": cele 2 tipuri de faina, zaharul, bicarbonatul de sodiu, condimentele si coaja de portocala. 




In alt castronel bateti ouale cu uleiul si adaugati-le peste faina. Dupa ce ati incorporat, adaugati morcovul dat prin razatoare. Va sfatuiesc ca nu stoarceti morcovul inainte de a-l baga in compozitie, pentru ca astfel ies prea uscate briosele. Puneti compozitie in formele de briose si bagati-le la bronzat in cuptor cam 20-25 de minute. 


Nu uitati sa le testati cu scobitoarea inainte de a le scoate. La mine cam asa ratau dupa ce le-am scos:



Pentru crema, bateti bine untul cu zaharul, pana se face fluffy si cremos. Adaugati apoi crema de branza si amestecati pana se incorporeaza. Crema poate fi pusa peste briose doar cand acestea s-au racit. Daca nu s-au racit inca, puteti sa tine crema la frigider.

La ornat, puteti sa puneti bombonele colorate, figurine din ciocolata, etc. La mine a mai fost si varianta aceasta:



Eu pe viitor planuiesc niste morcovi din martipan :D Daca imi ies, voi impartasi experienta.

Reteta a fost preluata de pe bbcgoodfood.com.

Pofta buna si spor la prajiturit!

P.S. Multumesc Mihai pentru poze!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu