sâmbătă, 6 august 2011

Comeback recipe - Panna cotta cu fructe de padure

Hello again, pofticiosilor! Eu va tot spun asa, adica pofticiosi, pentru ca presupun ca cei care rasfoiesc din cand in cand blogul asta nu pot fi altfel. Daca nu va incadrati sau nu va simtiti atinsi de aceasta categorisire, va rog acceptati umilele mele scuze :)

Am fost apostrofata ca am tot postat pe pagina de Facebook doar un preview cu bunatatile pe care le-am mai facut in ultima perioada si nu rezultatul final. Asta s-a datorat in mare parte concediului de 2 saptamani in care am fost. Daca ma urati pt ca voi nu ati avut inca concediu, stati linistiti, sufar de depresie post-concediu inca din prima zi de munca:)) Astazi am dat curs solicitarilor, am pus tavile si mixerul deoparte si am trecut la tastatura.

Intr-o sambata calduroasa, inainte de sus-pomenitul concediu, am facut un maraton de gatit. Doua prajituri intr-o zi :) Prima a fost panna cotta cu fructe de padure. Este un desert italienesc si unul dintre deserturile mele preferate :D



Pentru a selecta reteta, am facut un research serios si pana la urma am ales una care sa nu iasa diabetic de dulce.

Here we go:
Pt panna cotta, aveti nevoie de:
3 foi de gelatina
250 ml de lapte
250 ml de frisca lichida
25 gr zahar
esenta de vanilie sau o pastaie de vanilie

Pt sos
Fructe de padure, care va fac voua cu ochiul mai mult. Eu am facut o combinatie din afine si zmeura, le-am pus in blender si asa a iesit sosul. Easy peasy:)



Pt ornat am folosit fructe de padure intregi, zmeura, afine si coacaze.

Am pus cele 3 foi de gelatina la inmuiat in apa rece, cam 5 minute.
Intr-o oala am pus la laptele cu frisca lichida si esenta de vanilie. Daca folositi pastaie, taiati-o pe jumatate, scoateti cu un cutit semintele si le puneti impreuna cu pastaia curatata de seminte in oala cu laptele si frisca. Puneti oala pe foc si lasati-o pana fierbe. Scoateti pastaia de vanilie (daca ati folosit).
Stoarceti foile de gelatina si adaugati-le in lapte. Luati oala de pe foc si amestecati pana se topeste gelatina. Si cam asta este compozitia de panna cotta.


Turnati amestecul in recipiente. Eu am folosit pahare normale, pe care le-am udat anterior cu apa rece.


Puneti recipientele la frigider sa se intareasca. La mine au stat cam 5 ore pana am putut sa le scot din pahare. O varianta foarte buna este sa faceti de seara compozitia si sa o lasati pana dimineata la frigider.

Ca sa scoateti panna cotta, folositi un cutit cu lama subtire bagat in apa rece si rasturnati paharul direct pe farfurie. Ornati cu sos si fructe de padure proaspete.

Cred ca reteta asta este una dintre cele mai simple retete postate pana acum. Asa ca daca nu aveti chef de copt sau complicatii, incercati-o neaparat!

Voi posta in alt post si reteta cu nr. 2, facuta in aceeasi zi. Pana una alta, enjoy the panna cotta.

P.S. Multumesc lui Mihai pt poze. Nu-i asa ca sunt minunate?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu